“Cara Dia Cakap, Kata-Kata Dia Selalu Sokong Saya” Utamakan Anak Isteri, Kunci Bahagia Jofliam!

See More

Family man dan selalu mendahulukan anak-anak dan isteri dalam apa jua situasi. Inilah yang boleh dikatakan mengenai selebriti media sosial, Jofliam yang turut terpilih sebagai penerima anugerah Pa&Ma Gala Award, Best Papa Millenial tahun ini.

Jofliam yang merupakan suami selebriti media sosial yang cukup dikenali, Cik Epal mengakui keluarga adalah segala-galanya dalam hidupnya kini.

Malah dua anaknya, Han dan Yuki menjadi nadi hidupnya dalam melayari bahtera bahagia bersama isteri tercinta.

“Untuk sentiasa berkata ya itu tak juga tapi saya ni masa kecil selalu dengan arwah ayah dan keluarga. Saya pula masuk sekolah asrama, jadi berpisah dengan keluarga rasa terlalu awal sangat berpisah dengan keluarga.

“Jadi saya selalu rasa tak cukup masa dengan ayah dan keluarga. Disebabkan itulah saya habiskan masa dengan keluarga sebab masa ni tak boleh diputarkan balik.

“Rutin saya memang banyak duduk di rumah sahaja. Tak ada satu aktiviti wajib mesti buat, cuma kami akan sarapan dan minum kopi sama-sama.

“Petang pula main simple game, tonton tv sama-sama. Ada waktunya saya naik ATV bawa anak-anak masuk hutan. Masa terluang saya seimbang mengikut situasi. Semuanya dengan keluarga,” akui Jofliam memulakan bicara ketika sesi live Pa&Ma Gala Award.

Cik Epal tegas tapi manja
Ketika ditanya mengenai personaliti isterinya yang cukup dikenali ramai, akui Jofliam lagi, Cik Epal seorang yang cukup tegas namun dia seorang isteri yang sangat manja.

“Dia seorang yang tegas tapi dia manja. Kalau kenal dengan dia, kita boleh nampak. Tapi untuk kita cerita tegas dan manja ini memang sudah hendak dijelaskan,” luah Jofliam lagi berkongsi.

Saling berbagi hadiah, berkongsi rezeki bersama pasangan tanpa berkira sedikit pun malah mendahui isteri dalam segala hal, akui Jofliam semua itu perlu dalam hidup berumah tangga.

“Bagi saya lebih kepada hati, awal-awal perkahwinan masa awal mesti ada ego tapi bila dah lama berkahwin kita rasa takkan ke mana ego tu.

“Bila dah lama kahwin, apa-apa pun sebagai lelaki saya selalu letakkan isteri di hadapan. Bila kita dahulukan isteri kita boleh nampak semua berubah. Untuk kebahagiaan keluarga, saya rasa itulah sebaiknya kerana kita dah alaminya.

“Kalau tanya saya apa hadiah terbaik yang dia beri pada saya, bukan berbentuk material tetapi sokongannya selama ini. Cara dia bercakap, kata-kata dia yang sentiasa menyokong saya, itu yang buat saya terkesan,” luahnya berkongsi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*